Speaker giving a talk at business meeting in a hall

Boka föreläsaren Lena Skogholm till konferensen

Det är klokt att investera i kompetensutveckling för de anställda i företaget, gärna i samband med konferenser. Här får personalen möjlighet att nätverka och öva på samarbete, samtidigt som de blir bättre på sina respektive yrkesområden. Till konferensen bör du i förväg boka bra föreläsare som kan fånga medarbetarnas intresse, samt se till att alla bekvämligheter finns tillgängliga så att besökarna mår bra under konferensen.

Det finns en rad fördelar att boka föreläsaren Lena Skogholm som är beteendevetare, författare och pedagog. Här får medarbetarna lära sig mer om ämnen som ledarskap, stresshantering, bemötande, svåra samtal och arbetsglädje. Lena Skogholm är kunnig, rutinerad och ger dina medarbetare mycket kunskap på ett igenkännande och inspirerande sätt, vilket lyfter konferensupplevelsen för deltagarna.

Kombinera föreläsning och workshop

När du bokar föreläsningar till din konferens är det bra att kombinera dem med en workshop. Med hjälp av olika åtgärder som workshops kan du höja innovationen på ditt företag. Det ger fördelar som:

  • Snabb återkoppling mellan kollegor
  • Aktiv stöttning av nya idéer i organisationen
  • Större delaktighet i verksamheten

En workshop kan utformas på många olika sätt och med olika ändamål. I Karlstad hölls en teknisk workshop för ett fyrtiotal företag, där målet var att få en förbättrad förståelse för vilken möjlig produktutveckling som kunde göras i länet.

Att tänka på när du bokar konferens

När du ska boka allt inför konferensen är lokalerna en viktig del att tänka på. De behöver vara tillräckligt stora och anpassade för de aktiviteter som ska utföras under konferensen. En positiv aspekt hos en möjlig konferenslokal är om den erbjuder separata rum där ni kan hålla workshops. Du behöver också boka catering eller annan matservering till deltagarna, där lösningarna kan variera beroende på vilket läge lokalerna har. Kanske det finns matservering i anslutning till konferenslokalen, som en separat restaurang som erbjuder god och varierad mat. Tänk på att deltagarna kan ha många olika behov och önskemål gällande maten, som särskild kosthållning eller födoämneskänslighet. De kanske vill äta glutenfritt, mjölkfritt eller veganskt och då behöver det finnas goda och mättande alternativ även för dessa deltagare.

Vilken kost som erbjuds vid konferensen kan variera beroende på hur lång den är och hur många pauser som är inplanerade. Det kan också vara gott med fika, med olika kaffedrycker som espresso och caffelatte samt goda fikabröd till. För att skapa en trevlig miljö där alla fokuserar på målet finns möjligheten att införa mobilfri konferens, där deltagarna placerar sina mobiler i plastfickor som sedan förvaras säkert och alfabetiskt. För att göra konferensen till ett roligt minne kan du planera in en överraskning, som en hemlig gäst eller ett särskilt oväntat event som samtidigt är kopplat till konferensens tema. En viktig del i planeringen och utförandet av konferensen är att skapa god dokumentation. Hitta olika sätt att dokumentera de lärdomar som erbjuds. Du kan exempelvis lägga fram gratis anteckningsblock och pennor som deltagarna kan ta för sig av, eller spela in de möten och de händelser som inträffar så att de sedan kan visas för andra medarbetare.