Young woman worry about overspending money from card account

Så räddar du ekonomin vid arbetslöshet

Att förlora jobbet är tufft mentalt men framförallt ekonomiskt. Det är viktigt att inte stoppa huvudet i sanden i sådana situationer. Gör istället åtstramningar i ekonomin och ha en kontokredit som backup. Då ökar du chanserna att klara dig genom perioden av arbetslöshet.

Om du har förlorat jobbet och inte ännu hunnit få något nytt arbete ska du ta tag i din privatekonomi omgående. När inkomsterna försvinner kan ekonomin snabbt bli lidande. För att inte hamna i en djup ekonomisk kris under din arbetslöshet är det ett alternativ att ansöka om kontokredit. Då har du alltid en möjlighet att betala dina skulder. Hos https://gfmoney.se/ kan du ansöka om kontokredit. Det fungerar precis som ett kreditkort. När du har fått en kredit är den tillgänglig för dig när du behöver det. Återbetalningen är flexibel vilket innebär att du själv kan bestämma amorteringstakt. Du betalar endast ränta för det beloppet som du använder dig av. Att ha en kontokredit kan vara guld värt när du snabbt behöver betala något eller inte kan ta alla dina besparingar.

“Det finns vissa utgifter som är viktigare än andra, förklarar hon.” Läs mer här

Ansök om ersättning från a-kassan

När du har blivit arbetslös är det betydelsefullt att du kollar om du är med i a-kassan och vilken ersättning du i så fall är berättigad till. Skriv även in dig direkt på arbetsförmedlingen för att inte gå miste om en eventuell ersättning. För att minska dina kostnader är det bästa att sätta dig ner och kolla igenom alla dina utgifter och se vilka som du kan klara dig utan. Vissa utgifter är viktigare än andra att prioritera, som boende, mediciner och mat.