Business finances and accounting concepts work hard

Få mer koll och färre orosmoln med redovisningsbyrå

Som småföretagare är det sällan det finns utrymme att betala någon för att utföra en uppgift man teoretiskt kan sköta själv. Förr eller senare kommer de flesta dock till en punkt då tid och harmoni är värt pengarna. Att outsourca bokslut och redovisning har flera fördelar – även ekonomiskt sett.

Vill du veta exakt vad en redovisningsbyrå kan göra för ditt företag, klicka på https://www.modernekonomi.se/ och läs vad de erbjuder. De erbjuder grundtjänster, tilläggstjänster och e-tjänster beroende på vilka aspekter du behöver hjälp med. Du får precis så mycket eller lite hjälp du vill, och kan lägga din nyvunna tid på att utveckla företagets lönsamhet.

Ge dig och dina medarbetare utrymme

Genom att lämna över administrativa uppgifter som till exempel bokslut till ett proffs, får ni mer tid över till annat och slipper onödiga problem. Kanske kan ni äntligen ta tag i hemsidan som krånglat den senaste månaden. Kanske kan ni komma igång med kampanjen ni planerat länge men aldrig kommit till skott med.

Det är också viktigt att komma ihåg de andra fördelarna med en redovisningsbyrå. Det kostar lite pengar. I gengäld slipper du oro och huvudvärk och du får siffrorna i ditt företag tydligt presenterade och kan således ta mer genomtänkt beslut. Du kanske ser möjligheter att öka inkomster som du tidigare inte såg.

”Om man inte kompenserar avgiftsökningen med höjda inkomster blir det en minskad lönsamhet” säger redovisningskonsulten Bengt Nord i en artikel på Sveriges Radios hemsida.

När tiderna är tuffa ekonomiskt i hela landet, är varje extra bit av information värdefull. Utnyttja hjälpen som finns och låt företaget växa även i ett svårt ekonomiskt klimat.