School office supplies on a desk

Köp kontorsmaterial till företaget

Oavsett vilken bransch ditt företag verkar inom, behöver du förr eller senare kontorsmaterial. Frilansare med enskild firma som första gången behöver bokföra och redovisa vet detta alltför väl. Ett smidigt flöde av kontorsmaterial gör det lättare att hantera arbetsutgifterna och bidrar till bättre arbetsmiljö.

Du kan använda Kontorsgiganten.se om du behöver fylla på kontorsmaterial. Där hittar du traditionella ”måsten” som pärmar, papper, ställ, fack, pennor, block och allt annat du kan tänkas behöva. Men fördelen med Kontorsgiganten är att du även hittar datorer och datorkomponenter, städutrustning, skrivbord och andra möbler, samt toner och bläckpatroner från nära 20 skrivartillverkare. Allt blir enklare om allt för kontoret kan inhandlas från samma ställe.

Ha en dedikerad plats för kontorsmaterial

Är du ansvarig för inköp av kontorsmaterial på ett större företag, finns det säkerligen redan en eller flera platser för lagring. Om inte, så är det dags att fixa det. Papper, pennor, skrivblock och annat som används dagligen bör finnas lättillgängligt för alla. Att behöva gå till chefen varje gång man vill ha ett nytt skrivblock känns inte roligt och är inte heller effektivt. Dyrare saker som headsets och liknande kan så klart hållas inlåsta.

Se också till att aldrig få slut på kontorsmaterial. I vissa fall leder det till missnöje och irritation och i värsta fall kan det bli allvarligare. Det kan också vara en god idé att inte snåla. Visst kan det vara irriterande med personer som råkar få med sig pennor hem och måste hämta nya nästan varje dag. Men väg det alltid mot prestationen på jobbet och arbetsmiljön i stort. Välj dina strider.

Schemalägg städ och rensning av skrivbord

Att ha en årlig, schemalagd städning för hela företaget kan vara en bra idé. Några av fördelarna är:

  • Bättre arbetsmiljö
  • Ser bättre ut när kunder hälsar på
  • Ger en känsla av nystart
  • Gör dig ditt företag mer attraktivt vid rekryteringar

Ett välstädat skrivbord utan fyra år gamla post-it-lappar och odiskade kaffekoppar är alltså något positivt. Var dock inte strikt med att alla medarbetare helt och hållet måste rensa bort allting. Det ska vara en städning och rensning – inte en order som ”släng allt som inte är arbetsrelaterat”. Vissa jobbar till och med bättre med ett rörigt skrivbord. Det gäller att vara flexibel och uppmuntra till att få en mer professionell och behaglig arbetsplats för alla.

Inred hemmakontoret för distansarbete

Distansarbete blir allt vanligare, vilket betyder att fler också behöver inreda sin egen arbetsplats. För många är det kul och en kreativ syssla, medan andra nöjer sig med köksbordet. Ska du inreda ett eget litet kontor hemma, finns det massor av inspiration att hitta.

Ett hemmakontor kan vara så ambitiöst som ett stort bibliotek, eller litet som ett hopfällbart skrivbord. Det beror så klart på hur mycket plats du har och vad du tycker fungerar bäst. Ett vägghängt skrivbord som går att slå igen är också ett bra sätt att ”ta bort” arbetsplatsen efter arbetsdagen är slut. Perfekt om du bor i en liten lägenhet, jobbar mycket på distans och inte alltid vill ha ”kontoret” synligt.